Rīgas vēsturiskais festivāls „Maija Grāfs 2015” Spīķeros

Kas kļūs par Maija Grāfu? Uzzināsim to kopā vienīgajā Rīgas vēsturiskājā festivālā – karnevālā „Maija Grāfs 2015” 16.maijā, Spīķeros. Šis ir vienīgais Rīgas viduslaiku festivāls – karnevāls, kura pamatā ir 500 gadus senā vēsturiskā Rīgas tradīcija. Šie svētki ir par godu pavasara atnākšanai un Rīgas labākā aizstāvja izvēlei, kurš tiks noteikts bruņinieku turnīrā.

Maija Grafa festivals karnevals SpikerosKatram  Rīgas iedzīvotājam būs iespēja izcīnīt šo goda titulu unikālajā Maija Grafa turnīrā! Lai kļūtu par labāko Rīgas aizstāvi, vīriem nāksies pierādīt savu veiklību un drosmi.

Cīnīties par Maija Grāfa titulu varēs ikviens vīrietis, kurš gatavs nodemonstrēt savu spēku un drosmi vairākās sacensībās.

16.maijā  Spīķeru laukumā, pašā Rīgas centrā, turnīra uzvarētājs Maija Grāfs noteiks savu izredzēto un nosauks to par Maija Grāfieni. Šis pāris kļūs par festivāla simbolu uz veselu gadu – līdz nākamajiem svētkiem.

„Noteikti nāciet kopā ar ģimenēm, jo aktivitātes un iklaides programma ir sagatavota ne tikai vīriem, bet arī sievām un bērniem!” – stāsta viena no festivāla organizātoriem,  kultūras biedrības „Alternatīvā Realitāte” valdes priekšsēdētāja Irina Kurpniece.

Apmeklētajus sagaidīs viduslaiku bruņinieki, princeses, tirgoņi, dejotāji un pat…īstas raganas. Festivāla organizātori ir sagatavojuši vairākus pārsteigumus, kurus patlaban vēl patur noslēpumā.

 

Karnevāla  programmā:

  • Bruņinieku turnīrs, zobenu cīņas, loku šaušana;
  • Maija Grāfa izraudzīšanās;
  • Teātra un deju priekšnesumi;
  • Viduslaiku tērpu stilizācijas konkurss, kurā aicināti piedalīties visi apmeklētāji;
  • Viduslaiku atrakcijas un izklaides pieaugušajiem un bērniem;
  • Radošās meistardarbnīcas;
  • Amatnieku tirdziņš;
  • Viduslaiku atmosfēra ar mūsdienīgiem elementiem!

NAB_8520

Maija Grāfa svētki ir ienākuši Latvijā no Eiropas XV.gadsimta, kad Melngalvji kopā ar Lielās Ģildes brāļiem izvēlējuši  labāko pilsētas aizstāvi pilsētas burgomistra klātienē un titulējuši to par Maija Grāfu. Šo titulu uzvarētājs vienmēr ir saņēmis uz vienu gadu.

 

16.maijā, Spīķeru kvartālā, 12:00 – 20:00

Ieeja bez maksas!