DEMOLA Latvia sāk savu trešo sezonu – SPRING2015

23.martā plkst. 16.00 DEMOLA Latvia sāk savu trešo sezonu – SPRING2015, kurā Latvijas augstskolu studenti strādās ar pieciem problēmjautājumiem: Vidzemes plānošanas reģions, AS SEB Banka, Daugavpils skrošu rūpnīca, Exigen Services Latvia, Zaļo tehnoloģiju klasteris.

DEMOLA_pavasara sezona SpikerosAtklāšanas pasākumā studenti satiksies un veidos pirmos kopdarbus komandās, iepazīsies ar mentoriem un uzņēmumu, iestāžu pārstājiem, saplānos savu nākošo 4 mēnešu darbu.

Daudziem dalībniekiem DEMOLA projekts ir pirmā iespēja iepazīties ar reālām biznesa problēmām, dažiem – kārtējais izaicinājums un savu spēju apliecinājums, bet vēl citiem – iespēja pārliecināties par savām spējām un pamudinājums uzsākt pašam savu biznesu.

Latvijā DEMOLA šogad jau ir aizvadījusi savu pirmo darbības gadu, janvārī to noslēdzot ar sešiem studentu grupu izstrādātiem projektiem. Šajā pirmajā gadā projektā ir piedalījušies 70 studenti, vairāki uzņēmumi ir iegādājušies rezultātu izmantošanas tiesības, vairākas komandas turpina strādāt ar savām idejām jau ārpus DEMOLA projekta, un dažiem studentiem, savukārt, ir piedāvāts darbs pie projekta partnera.

DEMOLA Latvia projekta iniciators ir  Latvijas IT klasteris, bet sadarbības vienošanos ir parakstījušas 11 augstskolas un 4 profesionālās organizācijas. DEMOLA Latvia projektu iepriekšējās sezonās atbalstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, LR Ekonomikas ministrija un Rīgas domes „Working4talent” projekts.